Ozan Kaleli

Ozan Kaleli Kimdir?

OZAN KALELİ

25 Haziran 1982 Mersin ya da nüfus cüzdanına göre 26 Haziran 1982 Muş doğumluyum. Doğduğum yerin pek bir önemi olduğunu düşünmedim şimdiye kadar. O nedenle 'ben doğma büyüme buralıyım.' tarzında gereksiz böbürlenme veya yerinmelere kapılmayı doğru bulmuyorum. Ben doğduğum şehri yaratmadım. Zaten rakımı ve nüfusu tabelasında yazan bir yerde dünyaya geldim. Hepsi bu :)

9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği (İng&Fra) bölümünü bitirdikten sonra Mersin Üniversitesi İşletme bölümünde tezli yüksek lisansa başladım. 

Turizm İşletmeciliği Bölümü'nü bitirdiğim için  Antalya, Marmaris, Yunanistan, Fransa gibi yerlerde çalıştım henüz öğrenciyken. Turizmi hep bir oyun olarak gördüm ve çok eğlendim. Ancak nedense rotamın yavaşça farklı yöne doğru yöneldiğini hissediyordum.

İstanbul'da bağımsız denetim ve satış alanında faaliyet gösteren kurumsal firmalarda çalışma fırsatları buldum. Mersin'de Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin dış ticaret üzerine açtığı bir projeye katılarak kariyerime dış ticaret alanında devam ettim.

Proje süresince süresince Hollanda'daki ticaret odalarını, Rotterdam Limanı'nı , Türk Konsolosluğu'nu ve ihracatçının her daim yanında duran, bir üniversite gibi çalışan muhteşem kurum IGEME'yi (şimdi maalesef IGEME'den eser kalmasa da) ziyaret ettik ve devamında tarım makineleri üreten bir firmaya danışmanlık yaptım ve o firmayla birlikte Gürcistan'da düzenlenen ExpoGeorgia isimli tarım fuarına katıldım.

Proje bittiği gibi de  Mersin Serbest Bölgede faaliyet gösteren bir tekstil firmasında çalışmaya başladım ve üç ayım dolmadan Irak, Güney Afrika'ya ihracat yaptım.

Bu firmada çalışırken projeden tanıdığım arkadaşlarımla mermer ihracatı yapmak için Teknocera Madencilik isminde bir firma kurduk ve serbest bölgedeki işimden çıkıp diğer işime gitmeye başladım.
Bu kurduğumuz firmayı Hindistan'dan bir iş adamı satın almak istedi ve firmamızı Hintli işadamına sattık.

Bu sürede çalışmalarımdan haberdar olan, yine projeden arkadaşlarımın kurmuş olduğu ve şu an hali hazırda çalıştığım yer olan Aldera Dış Ticaret ve Danışmanlık firması bana iş ve sonrasında ortaklık teklif etti. Kısa süre sonra burada çalışanken firmanın ortağı oldum.

Aldera'da çalışırken birçok sektörden farklı firmalara danışmanlık yapmaya ve onların ithalat ve ihracat departmanları gibi çalışmaya başladık. Bu büyük bir sorumululuk olduğu için daha çok çalıştık, daha hızlı öğrendik ve daha kısa sürede değişimlere adapte olarak uyum içinde işlerimize odaklandık.

Sonra kendi firmamız için de uygun gördüğümüz ürünlerin ithalat ve ihracatını yapmaya başladık.

İşin mutfağında uzunca bir süre zaman geçirince ihracatın ve ithalatın tadını, tuzunu çok iyi anlayan bir gurmeye dönüşüyorsunuz. Bu satırları yazarken bile zoom üzerinden bir eğitimi dinlemekteyim. Çünkü eğitim bizim tek kurtuluşumuzdur ve yaşam boyu devam etmelidir. Da Vinci öldüğünde onlarca yarım kalmış çalışmalarını ardında bırakması da bu yüzdendir.

Şu an birçok firmayla ithalat ve ihracat kapsamında çalışmaya devam ediyor, fırsat buldukça üniversite ve belli kurumlarda eğitimler veriyoruz, kendi ithalat ve ihracatlarımızın yanında. Bu kapsamda Japonya'nın Makuhari Messe kongre merkezindeki Foodex fuarına katıldık, kalkınma ajansı ve belediyenin ortak bir katılımıyla.

Eğer bir gün yolumuz keşisirse ortak bir amaç için, tutku ve heyecanla işinizi işimiz olarak göreceğimizden emin olabilirsiniz. İthalatın veya ihracatın mutfak kısmında biz varız, siz sadece biraz sabredin ve muhteşem bir ziyafete hazırlayın kendinizi.

Benim olgunlaşma sürecime katkısını yadsıyamayacağım çok değerli insanlar Sn Zeynep İyiler Hanım'a ve Sn Ayşenur Topçuoğlu hocama teşekkürü borç bilirim.

Merklısına,  Sessizlik isminde bir şiir kitabım var ve bekarım.

Uzmanlık Alanlarım: İthalat danışmanlığı, İhracat Danışmanlığı, Joint-Venture Ortaklıkları, Know-How Ortaklıkları, SEO Danışmanlığı, B2B Pazarlama Danışmanlığı


Son Güncellenme Tarihi: 05.05.2021

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam16
Toplam Ziyaret58806